Arlanda

På senare tid har ersättning för flygförseningar och inställda flighter varit en het potatis, och många resenärer har fått upp ögonen för sina lagstadgade rättigheter i frågan. Nu har Forex Bank låtit Yougov ta reda på hur det ligger till med vårt agerande i praktiken, och resultatet visar att nästan var tredje respondent (31 procent) inte vidtagit några åtgärder trots att flyget varit försenat mer än tre timmar.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Nästan hälften (46 procent) har upplevt att bagaget förlorats eller skadats i samband med flygningen, men en fjärdedel av dessa har inte begärt någon ersättning från flygbolaget.
Kristoffer Avci-Nåmark är reseekonom på FOREX Bank.

– Om din resa är försenad med mer än tre timmar kan du ha rätt till samma ersättning som om flygningen ställs in helt, säger han. Du kan dessutom få ersättning både för utgifter du tvingas till på grund av det förlorade bagaget och för väskans innehåll. Ett bra tips är att fotografera packningen innan du stänger väskan, då kan flygbolaget inte ifrågasätta innehållets värde i efterhand.

Så här säger Konsumentverket om reglerna vid försenat flyg och förlorat bagage.

CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report