ACTE, Copenhagen 2014

Under en stor internationell resekonferens i Köpenhamn 19-21 oktober har ACTE (Association of Corporate Travel Executives) frågat de medverkande om hur de ser på det pågående ebolahotet. 47 procent uppplever ”mild concern” och 26 procent ”no concern” när det gäller ebola och affärsresor. 13 procent upplever ”strong concern” och ytterligare 13 procent undviker till och med att resa till vissa platser på grund av hotet från sjukdomen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

65 procent av de tillfrågande har fortfarande stort förtroende för att globala och lokala hälsoorganisationer analyserar och agerar på ett bra sätt, medan 35 procent uppgav att de tappat förtroende på sistone.

På frågan om reseförbud till vissa länder skulle kunna stävja rädsla och panik inom resesektorn svarade nästan lika många delegater ja (49 procent)som nej (51 procent).

CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report