sv.wikipedia.org

sv.wikipedia.org

Efter förhandlingar med facket står det nu klart att flygbolaget SAS säljer ut tio markanställda på Midlanda flygplats i Timrå.

Ny arbetsgivare för de tio blir istället Sundsvall och Timrå kommun, som äger flygplatsen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det är med sorg man lämnar företaget efter alla år, säger Eva-Marie Omberg, en av de berörda på Midlanda.

I oktober förra året fick de tio anställda på Sundsvall Timrå Airport reda på att de skulle läggas ut på entreprenad, så kallad ”outsourcing”. I förhandlingarna som därefter inleddes gick Sundsvall och Timrå kommun in som gemensam intressent för att ta över anställningarna. För Eva-Marie Omberg och de andra markanställda var beslutet om omläggningen både väntad och oväntad.

– Man har aldrig riktigt trott att man skulle hamna där man är idag. Det är mycket känslor, många av oss har jobbat här i över 30 år.

På flygplatsen är redan flera av Eva-Marie Ombergs kollegor kommunanställda, men hittills har de markanställda, som till exempel arbetar med incheckning, varit anlitade av SAS. Så här säger hon om att SAS väljer att sluta med anlitandet av egen personal på Midlanda.

– Vi tycker det är ett tråkigt beslut, men nu när kommunen tar över ser vi det som ett bra alternativ. Vi får se hur allt blir när vi kommit in i den nya organisationen, men hoppas det blir bra.

– Det är osäkert om exakt när kommunen tar över anställningarna, men enligt facket kan det ske redan i nästa vecka. SAS beslut att sälja ut sin markpersonal, gäller sammanlagt nio flygplatser i landet.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report