Tuffare regler för inresa till USA

Ons 5 nov, 2014 - 22:20

usa_visa

USA skärper sina regler för inresa för de 38 länder som är medlemmar i deras Visa Waiver Program. Som vi svenskar fått erfara ersätts därmed Visa-kravet med en ESTA-anmälan, Electronic System for Travel Application, tillsammans med en liten avgift för att få komma in till USA.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Men enligt amerikanska myndigheter är detta inte tillräckligt, då man känner av hot från oroligheter i Syrien och Irak. Vissa ”oönskade element” tar sig helt enkelt in i USA med hjälp av europeiska och asiatiska pass.

Efter måndagens regeländring måste resande från VWP-länder numera fylla i en mer utförlig ESTA, inklusive djupare information om andra tilltalsnamn, föräldrarnas namn, nationellt personnummer, kontaktinformation, arbetsgivare och födelseort. Allt för att lättare kunna filtrera ut potentiella terrorister.

Via Reuters

CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report