World Animal Protection

World Responsible Tourism Awards delades ut på WTM-mässan i London. Organisationer, destinationer och företag prisades inom totalt 12 olika kategorier. Inom kategorin Best Animal Welfare Initiative delades guldmedaljen mellan World Animal Protection och South African Animal Sanctuary Alliance (SAASA).

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Det här är ett bevis på att det görs framsteg för djuren i turistindustrin. Vi tar ett steg i taget för att visa lidandet bakom kulisserna för djuren och vi kommer att fortsätta vårt arbete med researrangörer och resenärer och tillsammans med dem stoppa lidandet för vilda djur som utnyttjas i underhållningssyfte, säger Mike Baker, chef för World Animal Protection.

Och så här lyder motiveringen från Responsible Travel:

”Efter att ha drivit kampanjer i 50 år och i många fall uppnått framgångar för att skydda både vilda och tama djur i hela världen från massavlivningar, från skräcken i så kallad underhållning som björnhets och från skadorna som övergivna fisknät orsakar havets djur, tar World Animal Protection nu sig an turismindustrin. Genom sin kampanj för djurvänlig turism når man de internationella aktörer som har den verkliga makten att kunna stoppa det onödiga lidandet för vilda djur.”

CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

ANNONS: