emirates_wifi

Emirates Airline släppte sin wifi-tjänst fri och gratis under oktober månad, vilket ökade användandet 200 procent. Totalt investerar flygbolaget 150 miljoner kronor varje år för att bygga och stärka trådlöst nät på sina flygningar. I dag finns tjänsten på samtliga 53 A380-plan och på 28 av deras Boeing 777. De första 10 Mb data är gratis på de flesta flygningar, medan nästkommande 600 Mb kostar 1 USD.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Emirates vd Sir Tim Clark är medveten om utvecklingen, och flaggar för att det inte dröjer alltför länge innan nätet blir gratis på deras flygningar.

– Om det var möjligt för oss att erbjuda god kvalitet på wifi-anslutningen för alla ombord utan kostnad, så skulle vi göra det. Men vi står inför en mängd tekniska begränsningar och utmaningar – allt från hastighet och kostnad, till stöd av hård- och mjukvara, något som samtliga aktörer i branschen jobbar med att lösa. I slutändan tror vi att wifi ombord kommer att bli en kostnadsfri tjänst, och en standard som kunderna kommer att förvänta sig av ett fullservice-flygbolag, precis som förfriskningar och personlig inflight-underhållning. Emirates visar vägen för detta, och vi har ett nära samarbete med våra leverantörer och olika intressenter som jobbar mot samma vision.

CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report