emirates_wifi

Emirates Airline släppte sin wifi-tjänst fri och gratis under oktober månad, vilket ökade användandet 200 procent. Totalt investerar flygbolaget 150 miljoner kronor varje år för att bygga och stärka trådlöst nät på sina flygningar. I dag finns tjänsten på samtliga 53 A380-plan och på 28 av deras Boeing 777. De första 10 Mb data är gratis på de flesta flygningar, medan nästkommande 600 Mb kostar 1 USD.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Emirates vd Sir Tim Clark är medveten om utvecklingen, och flaggar för att det inte dröjer alltför länge innan nätet blir gratis på deras flygningar.

– Om det var möjligt för oss att erbjuda god kvalitet på wifi-anslutningen för alla ombord utan kostnad, så skulle vi göra det. Men vi står inför en mängd tekniska begränsningar och utmaningar – allt från hastighet och kostnad, till stöd av hård- och mjukvara, något som samtliga aktörer i branschen jobbar med att lösa. I slutändan tror vi att wifi ombord kommer att bli en kostnadsfri tjänst, och en standard som kunderna kommer att förvänta sig av ett fullservice-flygbolag, precis som förfriskningar och personlig inflight-underhållning. Emirates visar vägen för detta, och vi har ett nära samarbete med våra leverantörer och olika intressenter som jobbar mot samma vision.

CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

ANNONS: