Norwegians vd Bjorn Kjos

Biobränsle inom flygindustrin vinner mark. 11 november genomförde Norwegian för första gången en flygning med nästan 50 biobränsle i tanken. Färden gick mellan Bergen och Oslo, och i jämförelse med äldre flygplan och traditionellt flygbränsle räknar man med att den nya bränslelösningen ger utsläpp som är 40 procent lägre.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

På bilden syns även Norges klimat- och miljöminister Tine Sundtoft ombord på flighten. Så här säger Norwegians vd Bjørn Kjos om milstolpen:

– På Norwegian är vi mycket angelägna om att göra allt vi kan för att göra flyget mer miljövänligt. Norwegian har ett tydligt mål om att minska CO2-utsläppen med 30 procent per passagerare under perioden 2008 till 2015. Den viktigaste miljöåtgärden är att ha nya flygplan, och Norwegians flotta är bland de nyaste och mest miljövänliga i Europa. Men nya flygplan är inte tillräckligt. Hållbara biobränslen är också viktigt. Den här flygningen med biobränsle från Bergen till Oslo är därför en viktig milstolpe i branschens gemensamma arbete att göra hållbara biobränslen tillgängliga för flygbolagen.

CHRISTIAN VON ESSEN

 

Läs andra nyheter om Norwegian

Läs Guldläge för flygbränslet

 

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report