Norwegians vd Bjorn Kjos

Biobränsle inom flygindustrin vinner mark. 11 november genomförde Norwegian för första gången en flygning med nästan 50 biobränsle i tanken. Färden gick mellan Bergen och Oslo, och i jämförelse med äldre flygplan och traditionellt flygbränsle räknar man med att den nya bränslelösningen ger utsläpp som är 40 procent lägre.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

På bilden syns även Norges klimat- och miljöminister Tine Sundtoft ombord på flighten. Så här säger Norwegians vd Bjørn Kjos om milstolpen:

– På Norwegian är vi mycket angelägna om att göra allt vi kan för att göra flyget mer miljövänligt. Norwegian har ett tydligt mål om att minska CO2-utsläppen med 30 procent per passagerare under perioden 2008 till 2015. Den viktigaste miljöåtgärden är att ha nya flygplan, och Norwegians flotta är bland de nyaste och mest miljövänliga i Europa. Men nya flygplan är inte tillräckligt. Hållbara biobränslen är också viktigt. Den här flygningen med biobränsle från Bergen till Oslo är därför en viktig milstolpe i branschens gemensamma arbete att göra hållbara biobränslen tillgängliga för flygbolagen.

CHRISTIAN VON ESSEN

 

Läs andra nyheter om Norwegian

Läs Guldläge för flygbränslet

 

SENASTE NYTT

ANNONS: