AS Tallink Grupps nuvarande finansdirektör och styrelseledamot Janek Stalmeister blir ny VD för bolaget från 1 januari 2015.

Nuvarande VD Enn Pant avslutar sin tjänst enligt överenskommelse och har utsetts till styrelseledamot och eventuellt ordförande i Supervisory Board.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Enligt Enn Pant, VD för AS Tallink Grupp sedan 1996, innebär hans beslut att avgå som VD inte att han släpper taget om Tallink.

– Under mina 18 år på Tallink har jag varit med och byggt upp ett fantastiskt företag och ett fantastiskt team. Janek är helt rätt person att ta över denna post och leda företaget. Jag kommer i framtiden att fortsätta att delta i utvecklingen av Tallinks affärsstrategi i Supervisory Board , säger Enn Pant, nuvarande VD för AS Tallink Grupp.

– Det är ett stort ansvar att leda ett så omfattande och stort företag. Jag har arbetat på Tallink sedan 1999 och deltagit i företagets snabba utveckling. Jag vill med min erfarenhet och nya roll arbeta för att ytterligare stärka företagets position på marknaden , säger Janek Stalmeister.

Den 11 november nominerade styrelsen för AS Tallink Grupp Enn Pant som ledamot i Supervisory Board och beslut kommer att fattas under den extrainsatta bolagsstämman som hålls den 5 december i år.

Janek Stalmeister (född 1974) har varit styrelseledamot för AS Tallink Grupp sedan 2009 och arbetat som finansdirektör i företaget sedan 2005. Mellan åren 1999-2004 arbetade han som finansiell rådgivare, controller och vice finansdirektör på Tallink. År 1994-1997 arbetade han som chef för External Debt Service på Estlands finansdepartement. Janek äger 45 000 aktier i AS Tallink Grupp.

Enn Pant har varit VD för AS Tallink Grupp sedan december 1996. År 1992-1996 arbetade han som kansler på Estlands finansdepartement. Enn Pant äger 3 951 913 aktier i AS Tallink Grupp.

SENASTE NYTT

ANNONS: