Foto:Erik Nissen Johansen

Foto:Erik Nissen Johansen

Nu uppmärksammas även hotellet internationellt, genom utmärkelsen som det bästa nya boutiquehotellet i världen.

Vid Boutique Hotel Awards i London den 12 november, en av hotellbranschens mest prestigefulla tävlingar, utsågs Stora Hotellet i Umeå till vinnare i kategorin ”Newcomer”. Under tävlingens gång besöks och utvärderas alla nominerade hotell personligen av en representant från juryn. Med i bedömningen finns kriterier som design, koncept, service, personal och hotellets helhetsintryck. Men vikt läggs också vid hur hotellet upplevs och känns, och vad som verkligen gör det unikt. Boutiquehotell kan beskrivas som en variant av designhotell. Det rör sig alltid om mindre hotell med max 100 rum och inriktningen är livsstil och en unik upplevelse.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

— Stora Hotellet har blivit en destination i sig själv, säger hotelldirektör Anna Gemrud Mörner. Många av våra gäster har kommit till Umeå i första hand för att bo på Stora Hotellet, vilket vi är väldigt stolta och ödmjuka inför. Därför känns det som en bekräftelse att vårt hotell uppmärksammas även internationellt som en alldeles unik upplevelse.

Stora Hotellet, stadens sjömanshus

Stora Hotellets renovering betraktas som ett av landets mest spektakulära hotellprojekt på senare år. I och med restaureringen, som har genomförts under ledning av den prisbelönta design- och arkitektbyrån Stylt Trampoli, har man tagit fasta på hotellets ursprung som stadens sjömanshus. Den unikt framtagna inredningen speglar den spännande historien med både värme och glimten i ögat. Stora Hotellet är privatägt och ingår i Worldhotels som är en världsomfattande kedja med några av världens mest unika fristående hotell. Ägare till Stora Hotellet är Fort Knox Förvaring AB.

— Vi upplever att Umeåborna är väldigt stolta över Stora Hotellet, varje dag kommer besökare in på hotell bara för att själva skapa sig en uppfattning eller för att visa sina besökare hur fint hotellet är, fortsätter Anna Gemrud Mörner.

Hotellets restaurang uppmärksammas

Stora Hotellets restaurang Gotthards Krog har dessutom som enda svenska bidrag tagit sig till final i European Hotel Design Awards, en av världens främsta tävlingar för hotell- och restaurangdesign. Vinnarna utses den 25 november.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report