Arlanda fick nytt miljötillstånd

Fre 21 nov, 2014 - 15:15

Arlanda

I dag kom Mark- och miljööverdomstolens dom vis Svea hovrätt: Stockholm Arlanda får ett nytt miljötillstånd. Det innebär i korthet att inflygningar kan fortsätta på bana 3 som planerat efter 1 januari 2018. Tack vare detta beslut kan Swedavia utveckla flygplatsen i önskad riktning, och räknar med att investera 13 miljarder kronor under de kommande åren.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Dagens besked gör det möjligt att möta den efterfrågan som finns redan idag. Samtidigt är kraven på oss att vara fortsatt ledande i miljöarbetet väldigt tydliga varför det nu är tillfälle att blicka framåt och på ett ansvarsfullt sätt utveckla flygplatsen i linje med Sveriges behov, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Domstolen fastslog däremot att en bullernivå på 65 dB(A) ska gälla på Arlanda, i jämförelse med 70 dB(A) som är samhällets riktvärde i övrigt. Övriga konsekvenser av domen ska nu analyseras ingående av Swedavia.

Samtidigt som man firar på Arlanda finns starka indikationer på att oppositionen kommer att övermanna regeringen i frågan om Brommas eventuella nedläggning. Flyget lever vidare i Sverige med andra ord.

CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report