Rekordresultat för Vinggruppen

Fre 28 nov, 2014 - 6:59

Bokslutet visar en omsättning som uppgår till 12,7 miljarder kronor.

Vinstmarginalen uppgick till 8,9 procent (8,8 procent). Detta är det bästa resultatet någonsin för Vinggruppen.

– Vi har haft ett mycket tufft marknadsläge med överkapacitet och prispress samt ett fantastiskt sommarväder i hela Norden. Men tack vare lojala kunder, en mycket stark affärsmodell med stor kostnadseffektivitet i vårt flygbolag och i vår egen hotelldrift, har vi lycktas behålla vår höga lönsamhet, kommenterar Magnus Wikner, koncernchef för Thomas Cook Northern Europe.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Andra förklaringar till vår framgång är ökade satsningar på CRM, positiva valutaeffekter och fokus på kostnadseffektivitet, men med fortsatt höga kvalitetskrav. Vi har också utvecklat och breddat vår tilläggsförsäljning där de nöjdaste kunderna också är de som köper mest. Detta sammantaget gör att vi kan presentera ett nytt rekordresultat för verksamhetsåret 13/14, säger Magnus Wikner.

– Framgången beror också på att Ving och Thomas Cook Northern Europe satsar på produkter som ingen annan har, som hotellkoncepten Sunwing Family Resorts och Sunprime Hotels. Vi ser också en mycket positiv utveckling och ökad intjäning på vår stora satsning på ”dynamic packaging”, reguljärflygspaket, vilket också gjort oss mer relevanta då vi breddat vår erbjudande och på så sätt når ut till fler kunder, säger Magnus Wikner.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report