Foto:Creative Commons erkännande

Foto:Creative Commons erkännande

TUR 2015 blir inte en mötesplats, utan flera.

– Vi skapar ett antal nischade forum där olika segment inom besöksnäringen ska hitta exakt rätt målgrupp, säger Farhad Kakavand, affärsansvarig för TUR på Svenska Mässan.
– Försäljningen går mycket bra. Vi märker ett starkt positivt gensvar från utställare som uppskattar den stora förändringen och signar upp! Hittills har ett 100-tal utställare anmält sig och betydligt fler är på väg in.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Hittills har vi utvecklat TUR inom den ram som sattes redan premiäråret 1984. Det har lett till en mängd kompromisser, säger Farhad Kakavand.
– Idag ser resemarknaden helt annorlunda än för 30 år sedan. Därför tar vi nu ett radikalt beslut och lämnar den givna ramen.

2015 blir premiäråret för den nya modellen.
– Istället för ”allt till alla” koncentrerar vi oss på de segment där vi, i nära samarbete med branschföreträdare, ser tydliga behov, förklarar Farhad.
– Resultatet är inte en utan flera mötesplatser, som kan arrangeras var för sig, men som under TUR-dagarna sammanfaller i tid och rum.

TUR 2015 får fyra bärande delar:
• Svensk Besöknäringskongress, 18–19 mars, som förenar hela näringen och blir den första i sitt slag.
• Scandinavian International Travel Meet, 19 mars, en outgoing-satsning i speeddejting-miljö, inspirerad av amerikanska PowWow.
• Business Travel, 19 mars. En affärsresesatsning riktad till köpare och säljare inom konferens-, mötes- och eventbranschen.
• Konsumentmässan, 20–22 mars, med matupplevelser och aktiv livsstil som teman, kryddad med förmånliga deals.

Hittills har ett 100-tal utställare anmält sig och många fler är på gång.
– Vi är också mycket glada för att utställare och nationer, som inte varit med under senare år, nu återvänder. Till exempel Storbritannien, Portugal och Tour Pacific, säger Farhad Kakavand.

• TUR 2015 äger rum 19-22 mars.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report