Visum till Indien blir elektroniskt

Ons 3 dec, 2014 - 23:12

Indebo

Att resa till Indien har alltid varit förenat med visumstrul och viss byråkratisk frustration, men saker börjar nu verkligen hända för att minimera administrationen. 43 länder har nyligen beviljats möjlighet att använda sig av ETA – Electronic Travel Authorisation – vilket tar tre dagar och kostar 60 USD. Visum utfärdas då vid inresan.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Systemet är dock stelt, eftersom det bara beviljar privatresenärer (och de som åker dit för ”casual business” vad nu det innebär), gäller endast för en inresa och 30 dagar framåt. Det innebär alltså att man inte kan resa in och ut under tiden hur som helst. Ansökan kan göras tidigast en månad innan avresa. Två gånger per år kan man ansöka om ETA.  Naturligtvis ska passet gälla i sex månader efter hemresan och det bör finnas en returbiljett.

Tyvärr finns Sverige ännu inte med i listan, men däremot Norge och Finland. Enligt den indiska researrangören Indebo finns det planer på att utöka systemet till 180 länder inom kort.

Följande länder omfattas av ETA i dagsläget (lista på engelska):

Australia, Brazil, Cambodia, Cook Islands, Djibouti, Fiji, Finland, Germany, Indonesia, Israel, Japan, Jordan, Kenya, Kiribati, Laos, Luxembourg, Marshall Islands, Mauritius, Mexico, Micronesia, Myanmar, Nauru, New Zealand, Niue Island, Norway, Oman, Palau, Palestine, Papua New Guinea, Philippines, Republic of Korea, Russia, Samoa, Singapore, Solomon Islands, Thailand, Tonga, Tuvalu, UAE, Ukraine, USA, Vanuatu and Vietnam.

CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report