Taxitjänsten tar in nya miljarder

Fre 5 dec, 2014 - 7:07
Foto:uber.com

Foto:uber.com

Taxitjänsten Uber bekräftar nu på sin blogg att de tagit in 1,2 miljarder dollar, motsvarande 9 miljarder kronor, i nytt kapital.

Under torsdagseftermiddagen rapporterades att det San Francisco-baserade företaget skickat in en filing om att ge ut aktier upp till 1,8 miljarder dollar.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Uber har dessutom bekräftat till både Re/Code och Business Insider att värderingen i den aktuella finansieringsrundan är 40 miljarder dollar, vilket är i linje med medieuppgifter den senaste tiden.

Den snabbväxande app-tjänsten har totalt tagit in 2,9 miljarder dollar de senaste fem åren.

LÄS MER: De har fått branschen att demonstrera och protestera
Enligt Ubers vd Travis Kalanick ska kapitaltillskottet användas för investeringar i framför allt regionen Asien-Stilla Havet.

Det är just i Asien som Uber har ett flertal viktiga konkurrenter. Kuaidi och Didi Taxi i Kina, uppbackade av Alibaba och Tencent; Ola i Indien, uppbackat av SoftBank; och GrabTaxi i sydöstra Asien som i dag tagit in 250 miljoner dollar från SoftBank.

En annan konkurrent som ofta nämns är Lyft men de har ännu inte expanderat internationellt.

Uber-vd:n uppger samtidigt att företagets tjänster nu finns tillgängliga i 250 städer i 50 länder och att verksamheten nu är sex gånger så stor som för ett år sedan.

Han hävdar vidare att bolaget kommer att skapa fler än 1 miljon jobb runt om i världen bara under 2015.

Uber håller även på att genomföra en private placement där Goldman Sachs rikaste klienter får möjlighet att investera genom konvertibellån.

Källa:di.se-FinWire Social Media

SENASTE NYTT

ANNONS: