Västerås flygplats konkursmässig

Fre 5 dec, 2014 - 7:04
Foto:Creative Commons

Foto:Creative Commons

Västerås flygplats går så dåligt att kommunstyrelsen igår beslutade om en miljon kronor extra som flygplatsen behöver omedelbart.

Kommunen gör det här för att undvika så kallad kontrollbalansräkning, vilket innebär att flygplatsen hade riskerat konkurs om den varit ett privat företag.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Vi har politiskt en överenskommelse om att vi långsiktigt vill satsa på vår flygplats och då måste vi säkerställa att den inte går i konkurs, säger kommunalrådet Amanda Agestav (KD).

– Vi vill inte att man ska hamna i ett kontrollbalansräkningsscenario eftersom det är förenat med kostnader att upprätta en sådan. Och så signalerar man till omvärlden att man har en väldigt dålig ekonomi och att man är på konkursens rand. Det vill inte vi ska hända.

Sedan tidigare är det bestämt att flygplatsen ska få nästa påse pengar från kommunen i januari. Men så länge går det inte att vänta, utan flygplatsen behöver alltså även en miljon kronor nu.

En stark orsak till att pengarna inte räckt som planerat är att Ryan air drog ner på sin trafik under sommaren.

– Eftersom vi i år fick en 30-procentig minskning av Ryan airs trafik har intäkterna sjunkit. Så det är det som är orsaken till att det har gått lite fortare än vi hade beräknat, säger flygplatschefen Mikael Nilsson.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report