Barn på flyget, foto: Christian von Essen, Travelreport.se

Att flyga med barn. Visst kan det vara stökigt med barn på flyget, men kan man göra något åt det? Ja, enligt Tickets nya Novus-undersökning svarar hela 52 procent av de tillfrågade att de gärna skulle se barnfria zoner på långflygningar. Ungdomar mellan 18-29 är mest barnfientliga, hela 61 procent önskar att de slapp sitta i närheten och 29 procent kan tänka sig att betala extra för det.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Även resenärer i familjeålder, 30-49 år, tycker dock också att det där med barn på flyg är ganska jobbigt. 51 procent ser gärna att de sitter någon annanstans. Men Tickets PR-ansvarige Karin Starkman Ahlstedt tror inte att det beror enbart på själviska motiv.

– Kanske vill denna grupp sitta i lugn och ro när de reser utan sina egna barn. Barnfamiljer kan också känna sig besvärade när de egna barnen för oljud och därför kan vissa tycka att det känns skönt att det finns en särskild avdelning för dem som störs mest.

I genomsnitt – bland alla ålderskategorier – svarar 21 procent av respondenterna att de kan tänka sig betala extra för barnfria zoner på långflygningar över sju timmar. Nio procent är villiga att betala 500 kronor extra, och två procent lägger gärna en tusenlapp för extratjänsten.

Text och Foto: CHRISTIAN VON ESSEN

SENASTE NYTT

ANNONS: