SAS drar tillbaka tidningsupplaga

Mån 8 dec, 2014 - 7:06
Foto:Scandinavian Traveler

Foto:Scandinavian Traveler

Flygbolaget SAS drar tillbaka hela upplagan av senaste numret av resetidningen ”Scandinavian Traveler” sedan norska Fremskrittspartiet (FrP) kritiserat innehållet.

Den tidigare partiledaren Carl I Hagens bild har placerats på samma uppslag som landsförrädaren Vidkun Quisling, skriver metro.se.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Den svenska journalisten Per Svensson har skrivit artikeln som gör att hela upplagan dras tillbaka.

– Det är obehagligt och väldigt oroväckande att ett parti i ett nordiskt land kan bestämma vad andra ska läsa. FrP bekräftar min hypotes om att dessa partier har en ovilja inför andras argument; det är karaktäristiskt för denna tradition, säger han till norska Dagbladet.

Artikeln handlar om politisk historia och analyserar hur extremhögern fått en framträdande plats i Skandinavien.

– Vi har inte haft tillräckligt bra kvalitetskontroll och en artikel är inte tillräckligt bra. Därför har vi dragit tillbaka hela upplagan, säger Tormod Sandstø, pressansvarig på SAS, till TT.

Han säger också att bildlösningarna till artikeln kan missuppfattas, och att artikeln innehöll ett faktafel.

– Det är bara andra upplagan av tidningen, och vi har inte haft tillräckligt bra rutiner för att kontrollera kvaliteten men det ska vi skaffa nu.

I fredags började SAS arbetet med att rent fysiskt dra tillbaka tidningarna från flygplan, flygplatser och den aktuella artikeln från Internet.

Sandstø säger att SAS naturligtvis uppfattat kritiken från FrP, men att risken för att förlora eventuella FrP-väljare som kunder inte har påverkat beslutet att dra tillbaka upplagan.

TT: Faller ni inte undan för politiskt tryck?

– Det här är ett hundra procent vårt eget beslut, och SAS har absolut ingen politisk agenda.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report