Vrakdel kan ge svar om plankrasch

Tor 8 jan, 2015 - 7:02

Indonesiska myndigheter har hittat stjärtpartiet av det störtade Air Asia-planet.

Fyndet är ett genombrott i utredningen eftersom det är i den delen som planets färdskrivare finns.
– Vi har hittat stjärtpartiet, vilket har varit vårt huvudsakliga mål, sade chefen för den indonesiska myndighet som samordnar sök- och räddningsinsatsen, Fransiskus Bambang Soelistyo.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

I vrakdelen hoppas nu utredarna hitta de båda färdskrivare – en färdregistrator och ljudregistrator från cockpiten – som kan bringa klarhet i vad som orsakade flygkraschen.

Men den svarta lådan, som de ofta kallas, har ännu har inte påträffats. Ett av problemen är att flygplansstjärten är djupt begravd i sandbotten, skriver AFP.
Enligt BBC hittades flygplansstjärten utanför det sökområde som initialt prioriterades, vilket tyder på att starka strömmar har flyttat vrakdelarna.

Sökandet efter resten av flygplanskroppen ska nu koncentreras till ett område med två sjömils radie runt platsen där stjärtpartiet hittades. Ännu har bara runt 40 kroppar påträffats, och myndigheterna hoppas nu kunna hitta resten av de 162 personer som befann sig ombord på Air Asia-planet när det försvann under flygningen mellan Surabaya och Singapore den 28 december.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report