Flygexpert: Bör inte få konsekvenser

Ons 14 jan, 2015 - 7:09

Jan Ohlsson, flygexpert, bedömer att nedläggningen av Göteborg City Airport inte får några större konsekvenser för flygtrafiken till och från staden.

– Trafiken kan förmodligen flyttas över till Landvetter. Flygplatsen har ju inte använts i konkurrensen inrikes mer än på en enda linje, det är Bromma-Säve som den driver, och den är ju säkert dödsdömd, säger han.
Ohlsson varnar för att dra paralleller med Bromma flygplats i Stockholm.
– Här kan man flytta till Landvetter och det går inte att på samma sätt flytta trafik från Bromma till Arlanda. Man kan ju inte börja flyga mitt på dagen och man kan inte heller säga att charterplan ska gå mitt på dagen som jag såg någon insändare om. Det funkar inte så, de ska göra två turer om dagen, annars blir det astronomisk dyrt.
Västsvenska Handelskammaren beklagar att Göteborg nu mister sin andraflygplats.
”Tråkiga nyheter, inte minst för dem med affärsverksamhet och anställning vid flygplatsen. I ett längre perspektiv behöver Göteborgs förbindelser med omvärlden inte påverkas negativt, förutsatt att Landvetter flygplats utvecklas som planerat”, säger vd:n Johan Trouvé i ett pressmeddelande.
Handelskammaren driver frågan om en fullt utbyggd järnväg mellan Göteborg och Borås via Landvetter flygplats sedan en tid tillbaka och kommer nu att driva frågan ”än mer intensivt”, fortsätter han.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report