Norwegian backar – kan betala fler

Tis 20 jan, 2015 - 7:03
Foto:Travelreport

Foto:Travelreport

Norwegian backar och betalar en familjs krav på 2 400 euro.

Därmed blir det ingen domstolsprövning. Nu uppmanar flygbolaget övriga passagerare på samma flygning att ta kontakt för eventuell ersättning.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det var konsumenträttsföretaget TRS Travelright som uppmärksammade att Norwegian drar sig ur domstolsprövningen och nu betalar den klagande familjen.
Men flygbolaget medger inte något fel i sig. Norwegian hävdar fortfarande att det tekniska fel som medförde förseningen på 16 timmar inte är inom företagets kontroll. Därmed skulle flygbolaget inte behöva betala passagerarna ersättning.

Saknas praxis
Och det är kring detta som det saknas rättslig praxis, enligt Norwegian. Branschen väntar nu på en kommande dom i EU-domstolen, fast TRS är inte övertygat om att det något udda fallet kan leda till någon rättspraxis.

TRS företräder ytterligare 59 passagerare på samma flygning, mellan Stockholm och Bangkok i februari i fjol. Norwegian tycker att de ska kontakta bolaget direkt i stället.

TT: Kommer de att få ersättning?
– Vi kommer att titta på det här, det är möjligt att de får samma belopp, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian Sverige.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report