Styr din vardag med chip i kroppen

Fre 30 Jan, 2015 - 6:59

Hundar, katter, grisar och kor har dem.

Nu är det dags för människor att operera in chip i kroppen. I Stockholms nya innovationshus styr man teknik omkring sig med den egna handen.
Chippet är stort som ett riskorn och skjuts in under huden i handen med en injektionsnål. Själva ingreppet går på ett ögonblick. I det nya innovationshuset Epicenter i centrala Stockholm används chippet för att öppna dörrar och styra teknik.
– Det är för att göra hela vårt interagerande med tekniken lite enklare. Jag låser upp min mobiltelefon och min dator utan pin-kod och lösenord, jag öppnar dörrarna till kontoret och har hänglås i källaren som jag öppnar med chip. Målet för mig är att slippa ha en nyckelknippa, säger Hannes Sjöblad, organisatör i föreningen Bionyfiken som har flyttat in i Epicenter.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Betala med chippet
På sikt kan inopererade chipp till exempel ersätta – och förbättra funktionen i – fitnessarmband. Med direktkontakt med blodet kan man mäta blodsocker och andra blodvärden.
– Det här tror jag bara är det första steget mot en jättestor marknad med en massa olika typer av inplanterade chip, säger Hannes Sjöblad.
– Den dagen vi kan få till betalningslösningar, där vi kan använda chippet i stället för att behöva släpa omkring runt på kreditkort, så skulle det vara en väldigt användbar plattform.

Ska inte hota hälsan
Chippning har blivit trendigt, men det är svårt att säga hur många som hittills bär på tekniken i Sverige. Enligt Hannes Sjöblad innebär tekniken inga större hälsorisker och den är väl beprövad sedan tidigare.
– Det nya är att med smarta telefoner och smarta läsare omkring oss så är det också användbart för människor.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report