ElenaKountoura

Elena Kountoura

Greklands nya turist- och kommunikationsminister Elena Kountoura agerar snabbt för att lugna oron efter att den nya premiärministern Alexis Tsipras förklarat krig mot de populära paketen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Tsipras Syriza vill uppmuntra den inhemska turismen, förlänga turistsäsongen och undersöka huruvida Grekland bör inrätta en statlig färjelinje eller återupprätta sitt nationella flygbolag.

Elena Kountoura, före detta friidrottare och fotomodell, ingår i det lilla nationalistiska partiet Oberoende greker som bildat koalition med Tsipras regering. Hon lovade att det inte skulle utverkas några åtgärder mot befintliga all inclusive hotell, skriver Travelmole.

– Tvärtom, vi ska ytterligare höja kvaliteten på dessa paket vilket kommer att öka och utvidga förmånerna för den lokala marknaden, menar Kountoura.

All inclusive-erbjudanden är populärt bland de miljontals turister som reser till den grekiska övärlden varje år. Turism sysselsätter en av fem greker och står för en femtedel av ekonomin.

Några i branschen, däribland Andreas Andreadis som är ordföranden i Föreningen grekiska turistföretag (SETE), har föreslagit mer flexibla modeller som skulle kunna knyta lokala restauranger och barer i paketen för att sprida fördelarna.

– Vi vill inte fortsätta använda den nuvarande modellen som går ut på att ytterligare exploatering den intensiva turismen som visar tecken på ekonomisk utmattning, sa Tsipras förra månaden.

 

 

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report