MeatballsForThePeople

 Viltköttbullar, vanliga köttbullar, köttbullar på längden och tvären. Travel Report har testat stället man tar med sig sina utländska gäster till för en annorlunda kväll.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

För de som vill presentera det avslappnade, personliga och högkvalitativa Stockholm på en och samma gång bör genast bege sig till Meatballs For The PeopleNytorgsgatan 30 i Stockholm. Stället öppnade redan förra året men har nu utökat med ett antal bord (nu behöver man inte sitta vid långbord och trängas med andra om man inte vill) vilket är välkommet.

Glöm vita dukar, snobbig personal och skyhöga priser till medioker kvalitet. Istället ser vi enkel inredning, personlig service med en knorr  (man blir uppvaktad och pratat med ett antal gånger under kvällens lopp) och bästa köttbullarna i staden. Menyn är kort och enkel. Här finns bara köttbullar – i alla dess former. Stora som små portioner till låga priser.

Travel Report testade både rådjursköttbullar och oxköttbullar. Viltköttbullarna är något extra och rekommenderas, eller varför inte testa Klassisk tallrik de lux med tre olika köttbullesorter för 195 kr?

Tillbehör förutom potatispuré är hemgjorda rårörda lingon och dito pressgurka, vi noterar att man dessutom får extra av dessa tillbehör på sidan om utan att be om det. Till detta tar man förslagsvis en öl från något trevligt mikrobryggeri, eller varför inte ett glas italienskt rött?

På efterrättsmenyn finns endast två alternativ att välja på: crème brûlée  och citrontartelette med calvadosgrädde, båda kostar 65 kronor och smakar utmärkt. Antagligen för att de har tränat på dessa två i oändlighet, det är ofta hemligheten med korta menyer. Få alternativ som du andra sidan behärskar till fullo.

Stället är samtidigt en butik och i deras kyldiskar hittar man till exempel 14 olika sorters ekologiska och hemgjorda vildssvins- kalkon- älg- tupp- ok-köttbullar från listade gårdar.

 Paulina Bylén

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report