Katastrofcykloner över Australien

Lör 21 Feb, 2015 - 8:36

Två kraftiga cykloner har dragit in över Australiens kust och orsakat stora materiella skador.

All kommunikation med ön Elcho Island i norra Australien rapporteras vara helt avskuren.
En mycket kraftfull cyklon nådde Queenslands kust i östra Australien på fredagsmorgonen lokal tid och fick myndigheter och invånare att förbereda sig för en katastrof. Ovädret, som fått namnet Marcia, drog in som en kategori fem-cyklon, den högsta kategorin, och rapporteras ha fällt träd, slagit ut elektricitet och orsakat stora skador på bilar och bostäder.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Ovädrets kraft har bedarrat något och det klassas nu som en kategori tre-cyklon, men meteorologer varnar för kraftiga regn, översvämningar och onormalt höga tidvattennivåer. Enligt lokala medier har stormen dragit vidare från Yeppoon in över Rockhampton med en vindhastighet på över 40 meter i sekunden.
Ytterligare en cyklon, till en början klassad som en fyra, har dragit in över Elcho Island i norra Australien och tros ha orsakat stor förödelse. Enligt Reuters har all kommunikation med ön kapats. Och längst östkusten rapporteras vågorna ha varit så kraftiga att en haj spolats upp på stranden Lennox Beach i östra Australien, enligt Nine News.

Källa:TT-AFP

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report