Foto:norwegian

Foto:norwegian


Förhandlingarna mellan flygbolaget Norwegian och pilotfacket har åter brutit samman.

Nästan 20.000 passagerare i Norge, Sverige och Danmark drabbas av den fortsatta strejken.
Medlaren Nils Dalseide kom med beskedet halv sex i morse. Då hade parterna förhandlat i över 16 timmar.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Parterna har meddelat att de står fast vid sina bud som är oförenliga med varandra. Vi kan konstatera att ytterligare medling inte kommer att leda till en lösning som alternativ till konflikten”, säger Nils Dalseide till flera medier.

Enligt Halvor Vatnar, från pilotfacket, har hans sida varit tillmötesgående i samtalen och villiga att bidra till en uppgörelse.

”Problemet är att arbetsgivaren bara tar, utan att ge någonting tillbaka”, säger han till NTB.

Konflikten som startade för en vecka sedan, har enligt flygbolaget påverkat mer än 100.000 passagerare. Och i dag uppskattas 20.000 passagerare i Skandinavien drabbas av pilotstrejken. I stort sett alla Norwegians inrikesflygningar i Sverige och Norge är inställda.

Källa:TT

FAKTA: NORWEGIANSTREJKEN
Fackförbundet Parat kräver att Norwegians piloter får ett kollektivavtal direkt med moderbolaget Norwegian Air Shuttle, NAS, i stället för med dotterbolaget Norwegian Air Norway, där de är anställda.

I lördags togs 70 piloter ut i strejk på grund av ”dåliga arbetsvillkor”. Sedan dess har konflikten utökats betydligt, med ytterligare 650 piloter. Samtidigt 800 kabinanställda permitterats.

Från onsdagen den 4 mars har nästan alla inrikesavgångar i Sverige, Norge och Danmark ställts in. Även majoriteten av avgångarna mellan de skandinaviska huvudstäderna ställs in.

Norwegian är Skandinaviens tredje största flygbolag med cirka 4.500 medarbetare.

Norwegiankoncernen består av moderbolaget NAS och hel- och delägda dotterbolag i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Irland och Singapore.

Samtliga skandinaviska piloter är anställda av det norska dotterbolaget Norwegian Air Norway (NAN).

Källa: Norwegian/NTB

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report