Meyer förhandlar om jätteorder

Fre 17 apr, 2015 - 6:43
Foto:meyerwerft.de

Foto:meyerwerft.de

Tyska Meyer Werft, som äger varvet i Åbo, förhandlar som bäst om en stor fartygsbeställning.

Enligt Helsingin Sanomat handlar det om ett stort kryssningsfartyg som det amerikanska rederiet Royal Caribbean möjligen vill bygga i Åbo.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

-Vi diskuterar alltid gärna tillsammans med dem. Vi har ändå inte för vana att kommentera våra handelsförhandlingar, säger Meyer Werfts vd Jan Meyer.

Om en affär blir av skulle bygget börja inom fem år och trygga sysselsättningen på Åbovarvet för många år framöver. Royal Caribbean hör till de absolut största kryssningsaktörerna i världen.

I slutet av mars meddelade Meyer Werft att man hade ingått ett avtal med det brittiska Carnival-rederiet om att bygga fyra stora kryssningsfartyg. Två av dem ska byggas på varvet i Åbo.

Åbovarvet har tidigare byggt två av världens största kryssningsfartyg för Royal Caribbeans räkning – M/S Oasis of the Seas och systerfartyget M/S Allure.

Varvet i Åbo såldes till tyska Meyer Werft i september förra året. Meyer Werft köpte 70 procent medan finska staten köpte 30 procent. Tidigare i veckan meddelade ändå Meyer Werft att de köper upp den resterande delen av Åbovarvet från staten.

Källa:yle.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report