Tyska turismen slog alla rekord

Tor 30 apr, 2015 - 6:34
Foto:Germany

Foto:Germany

Den stora tyska semestermaskinen pumpade på rejält under förra året. Med 33 miljoner utländska besökare och 75,6 miljoner gästnätter slogs det tidigare rekordet med 4,7 procent.

Faktanyheterna lades fram på den 41a tyska resemässan GTM i Erfurt, Thüringen dit stora delar av landets turismnäringen lockats. Det var raka rör och hårda papper när PET Hedorfer, chef för tyska turistorganisationen DZT berättade om framgången.
”Det är femte Åres i rad vi slår rekord i turism. I snitt kommer vi att öka 3,5 procent varje år fram till 2030. Det innebär en tillväxt på 80 procent eller 121,5 miljoner övernattningar i Tyskland om 15 år. Petra Hedorfer har fog för sin framfusighet. Tyskland lockade 56,3 miljoner besökare från andra europeiska länder och 17,8 miljoner från övriga länder i världen. Ökningen av amerikanska besökare under förra året var hela 8,2 procent. Sverige stod för 1,7 miljoner övernattningar i Tyskland, knappt en procents ökning. ”Våra största marknader är Schweiz, gulfstatetna, Kina, Storbritannien, Polen och USA. Vi kommer i fortsättningen att vara mycket aktiva i nordvästra Europa, där vi växer starkt”, säger Petra Hedorfer.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Turismen i Tyskland omsatte 278,3 miljarder Euro 2014 och sysselsatte tre miljoner människor. Den största gruppen av besökare är personer över 55 år som firar semestern i Tyskland. Infrastukturn utvecklas starkt och om tre år ska det tiara ta fyra timmar att åka tåg mellan de tyska storstäderna Berlin och München. Tyskland är världsledande när det gäller kulturresor, hävdar Petra Hedorfer. Däremot redovisas inte hur många turist som använder Tyskland som transitland på väg till andra semesterdestinationer. Den siffran kan ge bättre perspektiv på landets turism.

Reporter:Magnus Wilandh

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report