Foto:M/S Birger Jarl

Foto:M/S Birger Jarl

Den 1 juni 2015 flyttar Ånedin Hostel ombord på M/S Birger Jarl från Skeppsbron till Stadsgårdskajen.

Vandrarhemsverksamheten kommer att utökas med kortare kryssningar i Stockholms skärgård.

Efter att ha legat vid Skeppsbron sedan 1953 har M/S Birger Jarl nu fått en ny plats på Stadsgårdskajen intill Fotografiska museet. När gästerna checkat ut den 1 juni kommer fartyget att ta en tur ut i skärgården för att sedan flytta till sin nya adress på Stadsgårdshamnen 156 intill Slussen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Under 2015 kommer verksamheten att utökas med kortare skärgårdskryssningar. Ombord kommer det att finnas restauranger och barer öppna även för allmänheten.

Ombord på fartyget är det också möjligt att arrangera konferenser för upp till 100 personer. Dessutom används det redan nu som festvåning.

M/S Birger Jarl’s historia
M/S Birger Jarl sjösattes i november 1951 på Finnboda varv i Nacka, Stockholm. Därefter levererades skeppet till rederiet AB Svea och fick namnet S/S Birger Jarl. Hon har bytt namn genom åren innan hon åter blev kallad M/S Birger Jarl. I juni 1953 ägde Jungfruturen rum med sträckan Stockholm till Helsingfors i Finland.

M/S Birger Jarl har blivit kallad för en av de olympiska båtarna. Hon byggdes sommaren 1952 tillsammans med sina systerfartyg (S/S Aallotar och S/S Bore III) inför OS i Helsingfors. Hon sjösattes dock efter de olympiska spelen och i juni 1953 ägde hennes jungfrutur rum med sträckan Stockholm till Helsingfors i Finland. Sedan 1979 har skeppet ägts av Ånedinlinjen som har drivit kryssningstrafik mellan Stockholm och Mariehamn på Åland, Finland.

Den 24 juni 2013 slutade kryssningarna tills vidare och fartyget förvandlades till ett flytande vandrarhem.

Ånedin Hostel fungerar sedan 2013 som ett flytande vandrarhem ombord på det traditionella passagerarfartyget M/S Birger Jarl. Fartyget är K-märkt sedan 2010 och erbjuder boende i 156 hytter inredda i traditionell marin- och sjöfartsdesign.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report