Fixa rabatt på flyglyxen

Tis 2 jun, 2015 - 7:01

Foto: Qatar Airways

Foto: Qatar Airways


Flygbolagen satsar stort på att skämma bort sina affärskunder, men i och med tuff konkurrens reas biljetterna ofta ut.

Privata Affärer listar de bästa rabattknepen för att knipa lyxresan till ett betydligt lägre pris.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Allt fler företag drar sig för att låta sina anställda köpa de dyra affärsbiljetterna. Flygbolagen tvingas därmed att leta efter andra kunder som är beredda att betala mer för bekvämlighet.

Den som vill fynda gör bäst i att hålla ögonen öppna. Många flygbolag har utförsäljningar och snabba kampanjer där man kan hitta biljetter i business class till halva priset, och det är även klokt att faktiskt läsa de nyhetsbrev som skickas ut. För några veckor sedan reade Qatar exempelvis ut resan Stockholm-Bangkok för 10.145 kronor – omkring halva ordinarie priset i business class.

KLM/Air France och Finnair är två av bolagen som auktionerar ut uppgraderingar online till kunder som köpt biljetter i ekonomiklass. Liksom en del andra bolag har Finnair nästan alltid kampanjpriser på vissa rutter, exempelvis till Nordamerika och Asien.

SAS har i sin tur ett system där köpare av ekonomiklassbiljetter kan anmäla sig för att få köpa en rabatterad uppgradering. Att anmäla sig kostar 5 euro, och priset på en eventuell uppgradering beror på efterfrågan.

Att pricka in rätt tidpunkt är ett annat knep för att få tag i en billig lyxbiljett. När affärsresenärerna håller sig hemma sjunker priserna – tisdagar och onsdagar är optimala fynddagar.

Källa TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report