Nu har Clarion Hotel & Congress Malmö Live slagit upp portarna.

Med sina 25 våningar, nästan 500 hotellrum, 24 konferensrum och en kongressanläggning för 1500 personer är det nya Clarion hotellet Skånes största hotell genom tiderna.

Anläggningen är belägen i centrala Malmö och hotellets skybar stoltserar med en utsikt över staden, stränderna och Öresund. Förutom barer finns två restauranger i samarbete med den världsberömda kocken och krögaren Marcus Samuelsson. Båda köken jobbar med en kombination av internationella och lokala råvaror. Förutom den redan etablerade och Manhattan-inspirerade restaurangen Kitchen & Table presenterar Samuelsson sitt nya koncept Eatery Social Taqueria med influenser från Mexiko, Latinamerika och Kalifornien. Taquerias betyder galleri och unikt med konceptet är just dess närhet till konst och musik.

Foto:clarion hotel

Foto:clarion hotel

– Hotellet ska fungera som en social instans för malmöiten såväl som hotellgästen, säger hotellets VD Jens Lyckman.

Bakom hotellet står ingen mindre än den karismatiske norrmannen Petter Stordahlen, känd för att arrangera storslagna invigningar och denna gång är inget undantag. Första helgen i maj öppnar det 85 meter höga hotellet sina dörrar för hotellgäster. Det firas med spektakulära invigningar i två omgångar. Första gången den 2 maj – en hotellnatt som lockar många besökare, berättar Jens Lyckman för voyage.

– Haussen var total och hotellet sålde slut på rummen på ett par timmar.

Hotellet invigdes tidigare i vår och det andra invigningstillfället inträffar nu i samband med den årliga golfturneringen Nordea Master i Malmö den 4 juni. Clarion hotell är nämligen, tillsammans med Comfort Hotell Malmö, huvudhotell till Nordea Master och omkring 3000 människor kommer att delta under invigningen. Samarbetet uppmärksammas bland annat genom att golfproffset Henrik Stensson kommer slå ut en boll från hotelltaket.

– Eliten av svenskt näringsliv och flera celebriteter från artist och idrottsvärlden kommer att vara på plats. Det blir fest i dagarna två, säger Thomas Wallén, Managing Director på Nordea Master.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report