Gripen för bombhot mot Arlandaplan

Tor 11 Jun, 2015 - 7:02
Foto: Mats Montner

Foto: Mats Montner

En man som greps i Finland uttalade ett bombhot mot ett plan som skulle lyfta från Arlanda med destination Helsingfors under onsdagskvällen.

Bomblarmet avblåstes tidigt på torsdagen sedan planet undersökts av tekniker.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Passagerare och besättning hann aldrig stiga ombord på SAS-planet som skulle ha lyft från Arlanda 22.30. Passagerarna fick resa till Helsingfors med ett annat plan, säger Stockholmspolisens presstalesman Kjell Lindgren.

– Under natten pågick arbetet med att söka igenom planet och även undersöka det bagage som hade checkats in. Bagaget hann aldrig lastas ombord, utan stod på vagnar i anslutning till planet. Efter att teknikerna var klara kunde avspärrningarna runt gaten hävas.

– Insatsen är avslutad. De ska inte ha hittat någonting, sade Darko Ali, stationsbefäl vid gränspolisen på Arlanda, tidigt på torsdagsmorgonen.

Man gripen
Mannen som framförde hotet greps av polisen i Helsingfors.

– Han blev föremål för kontroll på flygplatsen i Helsingfors och i anslutning till det framförde han det här hotet mot just den här flighten, säger Kjell Lindgren.

Cathrine Sandegren, presssinformatör på SAS, säger till Expressen.se att 53 personer skulle ha åkt med planet till Helsingfors. De fick åka med ett annat plan i stället och passagerarna sägs ha tagit bombhotet med lugn.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report