Foto: Mats Montner

Foto: Mats Montner


Juni har varit en besvikelse för alla som längtat efter riktigt sommarväder, men juli månad ser ut att bjuda på temperaturer på över 25 grader i nästan hela landet.

– Nu börjar sommaren på riktigt, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Juni brukar vara den minst regniga sommarmånaden, men så blev det inte i år.

– Man kan säga att det blev oväntat dåligt i juni, i år har det kommit mer regn än normalt, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Stora gula solar på kartorna
Nu kan alla som längtat efter värmen äntligen få sin dos. Kartorna för de första fem dagarna i juli har stora gula solar på sig.

– Då borde det bli högsommarvarmt i nästan hela landet med temperaturer på över 25 grader. Nordligaste delarna av Norrland ser ut att få sämre väder eftersom högtrycket inte ser ut att kunna stabilisera vädret i hela landet, säger Nils Holmqvist.

Fortfarande kallt i vattnet
Men även om det blir strandväder varnar han badkrukorna för vattentemperaturerna.

– De svalare temperaturerna i juni har inneburit att vattnet inte värmts upp än. Det är därför det alltid är varmast i vattnet i augusti.

Även om prognoserna bara sträcker sig en vecka framåt säger Nils Holmqvist att det varma vädret kan hålla i sig längre än så. Men han säger också att juli inte bara är den varmaste månaden i Sverige.

– Det är också den regnigaste och det innebär att åsksäsongen når sin peak då.

Källa:svt.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report