Rekordtryck på solresor

Mån 20 Jul, 2015 - 9:25
Foto:fotoakuten.se

Foto:fotoakuten.se

Regn och kyla på hemmaplan gör att många svenskar söker sig utomlands för att få de åtråvärda soltimmarna och hos researrangörerna börjar resorna ta slut.

Men alla semesterfirare räds inte den ostadiga svenska sommaren.
Svenska researrangörer märker av en rekordstor efterfrågan på resor till värmen. Hos Ving är nio av tio sommarresor sålda – och för den som vill lägga beslag på någon av de kvarvarande kan det bli dyrt.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

”Snittpriset för en sista-minuten-resa under den här veckan har legat på 7 700 kronor per person. Det är ungefär 1 500-2 000 kronor dyrare än förra året”, säger Vings informationschef Magdalena Öhrn.

”Det dåliga vädret driver försäljningen hos oss. Vi hade 50 procent högre försäljning förra veckan jämfört med motsvarande vecka förra året.”

Även Fritidsresor ser ett stort resintresse.

”I mitten på maj började vi svenskar blicka framåt och tänka ”sommaren är snart här, och det regnar”. Då slog vi bokningsrekord”, säger Mathias Bergendahl, informationschef på Fritidsresor.

Högst tryck just nu är det på resor till medelhavsdestinationer som Kreta och Antalya. Men alla svenskar tycks inte fly det dåliga vädret. Bokningarna bland stugor och campingar runtom i landet är många trots den kalla sommaren.

Enligt branschorganisationen SCR Svensk Camping går svenska campingar bra även den här sommaren.

”Vi hade en kall vår och en sen start på sommaren, men våra gäster campar för att de älskar det. Vi bor i Sverige och många är vana vid att det inte är sol jämt”, säger Lars Isacson, vd på SCR Svensk Camping.

Bilden delas av Magnus Nilsson, ordförande på Svensk Turism som samlar den svenska besöksnäringen.

”Det är fortfarande många som semestrar i Sverige. Men man ändrar beteende lite – citycampingarna går exempelvis lite bättre än de kustnära campingarna.”

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report