Foto:swedishlapland.com

Foto:swedishlapland.com

Det är näringslivet i kommunerna som gått samman och skapat ett nytt virtuellt flygbolag som kommer att trafikera Arlanda – Gällivare, med mellanlandning i Arvidsjaur.

Med i satsningen som till stora delar drivits via Expandum finns förutom det lokala näringslivet också banker, Norrskenet och Norrlandsfonden.

Erica Matsson Destinationsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board säger: – Tillförlitliga förbindelser in till destinationen är avgörande för besöksnäringens tillväxt. Med det här initiativet tar lokala entreprenörer och näringslivsaktörer ansvar för att säkerställa tillgänglighet utifrån företagens och invånarnas behov, vilket bidrar till möjligheten för besöksnäringen att nå det regionala målet om att fördubbla omsättningen fram till år 2020.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Initiativet som innebär att Gällivare och Arvidsjaur flygplatser kommer att trafikeras av ett kommersiellt flyg är också en stark signal, det visar att destinationerna har en egen bärkraft!

Flyget kommer att fortsätta uppfylla de krav som trafikplikten ställer via tillgänglighetsprincip och samtidigt styras av regionens önskemål om tidtabeller, extraflyg och priser.

Det är Estonian Air som kommer att utföra flygningarna och resorna finns från och med idag att boka via estonian-air.ee/en. Flygningen från Stockholm kommer att ta runt två timmar till Gällivare och runt en timme och tio minuter till Arvidsjaur.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report