Crister Fritzson, vd SJ. Foto: Wilhelm Rejnus för Travelreport.se
Den 2 september infördes rörlig prissättning på dagtågens återbetalningsbara biljetter.

Samtidigt sänktes priset med upp till 40 procent, vilket framför allt kommer att märkas på biljetter som bokas i god tid före avresa. Förbättringen innebär att SJ helt och hållet frångår fasta priser på dagtågen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Många kunder vill planera och boka sina tågresor i god tid. Med denna förbättring blir det upp till 40 procent billigare att boka en återbetalningsbar biljett tidigt, säger Crister Fritzson, vd SJ AB.

Att SJ sänker priset på dagtågens återbetalningsbara biljetter och gör dem rörliga är ett viktigt steg i att ha en logisk och lättförståelig prissättning.

– Vi lyssnar på kunderna och gör priserna mer konsekventa och överskådliga. De olika biljettyperna följer från och med nu varandra åt i pris. Om en biljettyp sänks, sänks även övriga biljettyper, säger Crister Fritzson.

Förändringen innebär att SJs hela biljettutbud på dagtågen numera säljs till priser som förändras över tid, beroende på efterfrågan och tid kvar till avresa. Startpriset för återbetalningsbara biljetter blir upp till 40 procent lägre än tidigare.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report