Direktflyg från Sverige till exotiska destinationer blir bara vanligare.
Den 1 november startar Norwegian en ny linje från Arlanda till Puerto Rico.

”Det är en spännande destination i Karibien dit det idag inte finns några direktflyg från Sverige, Norge och Danmark och som vi tror kan bli väldigt populär bland skandinaver. Vi tror att resenärer uppskattar den vackra miljön i Puerto Rico i kombination med att det finns väldigt mycket att se och göra” säger Norwegians informationschef i Sverige, Charlotte Holmbergh-Jacobsson.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Går det att kombinera resan med till exempel en kryssning?
”Man kan tillbringa några dagar i huvudstaden San Juan och sedan hyra bil för att se den vackra naturen som finns på ön. Man kan också enkelt åka ut till någon av öarna som hör till Puerto Rico. San Juan är också en stor kryssningshamn så man kan enkelt kombinera Puerto Rico med andra öar i Kariben. Det finns även sjöflygplan om man hellre vill flyga. Tidigare kunde man bara flyga direkt till Karibien om man bokade charter, vilket ofta blir väldigt dyrt. Nu kan man skräddarsy sin egen ”charterresa” till betydligt billigare priser än om man bokar charter. Norwegian är det enda flygbolaget som flyger direkt till Puerto Rico från Skandinavien”.

Hur blir frekvenserna från Skandinavien till Puerto Rico?
”Från Stockholm till San Juan blir det en avgång i veckan, på tisdagar, med start 3 november. Från Köpenhamn gäller också en avgång i veckan, på måndagar, med start 6 november. Från Oslo går ett flyg i veckan, på söndagar, med start 1 november. Ekonomibiljetterna kostar från 1899 svenska kronor per enkel resa. Premiumbiljetterna från 5999 kr per enkel resa men då ingår all mat, dryck, 2 X 20 kilo incheckat bagage och platsreservation”.

Kan ni erbjuda både flyg och hotell till Puerto Rico vid bokning?
”På sikt hoppas vi kunna göra det. Tidigare kunde man bara flyga direkt till Karibien om man bokade charter, vilket ofta blir väldigt dyrt. Med dagens alla hotellbokningssajter är det enkelt att boka hotellrum på egen hand”.

Vad vet ni om hotellpriserna och övrig prisindex i Puerto Rico?
”Karibien är relativt billigt men tillhör inte de billigaste resmålen i världen. Som med de flesta andra resmål är det oftast billigare med hotell utanför högsäsong, d v s när skolorna är stängda. Det som är bra med Karibien är att det är ett tryggt och bekvämt resmål där de flesta faciliteter och bekvämligheter håller hög standard”.

Varför tycker du att man ska åka dit från Sverige och Skandinavien?
”Det är ett exotiskt och spännande resmål där det finns mycket att se och göra, både för barn och vuxna. Puerto Rico har även en intressant historia med en vacker gammal stadsdel i San Juan. Med direktflyg till Puerto Rico från tre skandinaviska länder blir det så mycket enklare att komma dig”.

Varför startar Norwegian interamerikansk trafik från fastlandet till Karibien?
”Norwegian växer och blir mer ett globalt flygbolag med regelbundna nya lanseringar. Guadeloupe och Martinique är spännande och exotiska resmål som nu blir mer tillgängliga från New York, Boston och Baltimore/Washington. Med de nya linjerna mellan USA och Karibien blir det möjligt även för skandinaver att resa till t ex New York med Norwegian, vara där några dagar och sedan flyga vidare med oss till Guadeloupe eller Martinique. Vår vision är att alla ska ha råd att flyga och med nya spännande linjer hoppas vi att allt fler har möjlighet att resa till spännande destinationer”.

Text och foto: Magnus Wilandh

Foto:Magnus Wilandh

Foto:Magnus Wilandh

Puerto Rico är ingen amerikansk delstat men tillhör USA. President Obama styr även Puerto Rico, en liten ögrupp i Karibien.

Foto:Magnus Wilandh

Foto:Magnus Wilandh

I San Juan, Puerto Ricos största stad, är det mycket vanligt med statyer som räcker händerna mot skyn.

Foto:Magnus Wilandh

Foto:Magnus Wilandh

Så här skyltas bilarna i San Juan, Puerto Rico

Foto:Magnus Wilandh

Foto:Magnus Wilandh

Populärt att snorkla i Puerto Rico – det här gänget hade sällskap av en barracuda.

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report