Stockholm
Stockholm upplevde en rekordsommar när det gäller turismen.

Mellan juni och augusti hade Stockholms län över 4,4 miljoner gästnätter, vilket är en ökning med 12 procent i jämförelse med samma period föregående år. Den största ökningen kommer från utländska gäster. Sammanlagt ökade de utländska övernattningarna i Länet med 13 procent.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

– Stockholm fortsätter att stärka sin position som besöksdestination, inte minst internationellt. Ökningen av internationella gästnätter med 13 procent är riktigt konkurrenskraftigt och det visar att vi är på rätt väg när det gäller våra satsningar, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad och ordförande i Stockholm Business Region.

Den största ökningen kom från länder utanför Europa (15%) samt från två av de största marknaderna Storbritannien (24%) och USA (20%). De största internationella marknaderna är Tyskland, Storbritannien, och USA.

Läs hela rapporten här

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report