Checkade in med vapenfylld resväska

Lör 17 Okt, 2015 - 7:53

De två unga männen, 19 och 23 år, checkade in på hotell i både Borås och Göteborg – med en resväska fullpackad med pistoler, granater och automatgevär.

Nu frias en av dem av hovrätten efter att tidigare dömts till tre års fängelse för grovt vapenbrott av tingsrätten, uppger flera lokala medier.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

23-åringen har hävdat att han fick veta väskans innehåll av en slump och att han då uppmanat sin kamrat att omedelbart göra sig av med vapnen. Hovrätten friar mannen med hänvisning till att hans förklaring inte är osannolik och att den dessutom är detaljerad och i vissa delar också möjlig att kontrollera.

Det var personal på hotellet i Göteborg som larmade polis sedan 19-åringen tappat kvittot till resväskan som då förvarades i hotellets bagagerum. Enligt 19-åringen fick personalen ”absolut inte öppna väskan”. När polisen kom hittade man bland annat kulsprutor, automatkarbiner, handgranater, pistoler och skarp ammunition i väskan. 19-åringens tingsrättsdom på två års fängelse stod fast även i hovrätten.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report