Den Dubai-baserade fastighetsutvecklaren Buroj Property Development har tecknat ett avtal värt motsvarande 22 miljarder kronor som avser byggandet av en ”turiststad” i den bosniska kommunen Trnovo, skriver The Guardian.

Investeringen omfattar upprättandet av bland annat tusentals bostäder, flera hotell, ett köpcentrum och ett sjukhus vid området som befinner sig vid foten av Bjelasnica, ett av fyra berg som omger huvudstaden Sarajevo.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Projektet är schemalagt för start i april 2016 och ska vara färdigbyggt 2022, men informationen på Buroj Propertys hemsida väcker en del frågor.

Där kallas Trnovo en ”metropol”, vilket verkar något överdrivet med tanke på att området har cirka 3.000 invånare. Den nya turiststaden, döpt till Buroj Ozone, fokuserar på de boendes hälsa.

”Ozon förekommer naturligt i Bosnien och Hercegovina. Detta är anledningen till att ’Buroj Ozone’ ger det mest hälsosamma och vitaliserande livet”, står det på hemsidan.

Bosnien, med sina 3,8 miljoner invånare varav 40 procent är muslimer, har under de senaste åren varit ett attraktivt investeringsföremål för flera Gulfstater såsom Förenade Arabemiraten, Saudiarabien och Qatar.

Vid sidan av Burojs planerade uppförande av en turiststad i Trnovo, väntas en liknande turistort som byggts av en kuwaitiskt investerare cirka 30 kilometer från Sarajevo öppna sina dörrar på lördag.

Det samtidigt som ett Saudiarabien-baserat bolag håller på att bygga ett nytt bostadsområde bestående av mer än 200 villor i bergen som omger Sarajevo. Villorna ska vara färdigbyggda i slutet av 2016.

Källa:di-se-FinWire Social Media

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report