Foto:Arvidsjaur flygplats

Foto:Arvidsjaur flygplats


När en annan aktör i förra veckan hoppade av och avskrev planerna på att flyga Arlanda – Gällivare / Arvidsjaur fattade Nextjet tillsammans med en lokal aktör beslut med kort varsel om att även framöver trafikera linjen.

De senaste åtta åren har Nextjet trafikerat både Gällivare och Arvidsjaur och skulle igår ha upphört med trafiken efter att en annan aktör valt att gå in på linjerna. Men sent i förra veckan valde den andra aktören att avbryta sin satsning. Då beslutades med kort varsel att Nextjet, tillsammans med det lokala initiativet Fly Lapland, går in och tar ansvar för regionens infrastruktur.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Trafiken mellan Arlanda och Arvidsjaur – Gällivare startade redan igår och består av två dagliga avgångar måndag till fredag och en avgång på söndagar.

Den stora nyheten jämfört med tidigare är att det nu kommer blir jettrafik, vilket kommer att korta restiden. Gällivare – Arlanda kommer nu ta två timmar och för Arvidsjaur – Arlanda förkortas restiden till en timma och tio minuter.

Det är även tänkt att resor vidare till/från Arlanda ska underlättas av att Nextjet idag samarbetar med en rad andra flygbolag som exempelvis SAS, Finnair, KLM och Air France.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report