Ett 40-tal resenärer som skulle med Kustpilens tåg 8.39 från Kalmar på måndagsförmiddagen fick inte plats och blev kvar på perrongen.

De fick vänta 45 minuter på en ersättningsbuss.
Kalmar länstrafik och transportföretaget Transdev, som kör Kustpilentågen, var inte beredda på så mycket resenärer den tidiga måndagsförmiddagen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

En av resenärerna som kunde åka med tåget berättar för P4 Kalmar att det var riktigt trångt i vagnarna och att resenärarna fick stå som ”packade sillar” under resan.

På sträckan används två olika vagnstorlekar. Det var den mindre storleken som inte räckte till den här gången. Det har inte hänt tidigare enligt Katharina Seijsing, trafik-och planeringschef på Kalmar länstrafik.

– Vi får se vad som gick fel vid det här tillfället. Enligt den information jag fått så hade man en beredskap där man beställt fram ersättningstrafik som inte dök upp när den skulle.

Transdev, som kör Kustpilen, kommer att ha extra servicevärdar ombord under veckan för att enklare kunna hjälpa resenärer om det uppstår problem. Det kommer dock inte gälla alla avgångar. Katharina Seijsing hoppas att det kommer flyta på som planerat resten av veckan och att alla resenärer får plats.

– Transdev är väl medvetna om att vi har mycket resenärer som åker med oss just nu, så jag räknar med att de sköter sin del av avtalet.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report