karlstad airport
Karlstads flygplats kommer inte att anmäla läckan om det hemliga avtalet med flygbolaget BMI.

Igår sa flygplatschefen Peter Landmark till P4 Värmland att ett brott begicks när någon lämnade ut sekretessbelagda uppgifter, men nån juridisk process om det här blir det alltså inte.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Detaljer ur det hemliga avtalet med BMI, med avgiftslättnader för flygbolagets linje mellan Karlstad och Frankfurt, avslöjades av SVT Nyheter Värmland i början av januari. Men flygplatschefen Peter Landmark har varit på semester och har inte uttalat sig, förrän igår i P4 Värmland.

Så här sa han om att uppgifter om det hemliga avtalet läckt ut:

– Det är nån som har begått en brottslig handling och lämnat ut sekretessbelagda uppgifter till massmedia. Och det är ett stort bekymmer i sig, för skulle fler såna hemliga avtal komma ut riskerar vi att tappa all vår flygtrafik från Värmland.

Men någon anmälan till Justitiekanslern, som det i så fall skulle handla om, är alltså inte aktuell.

Karlstad flygplats är ett kommunalt bolag, och som anställd där omfattas man av meddelarskyddet vilket innebär att det inte är något brott att lämna ut hemliga uppgifter muntligt. Däremot kan det vara ett brott om det är ett dokument med hemliga uppgifter som har lämnats ut.

Så här säger Peter Landmark idag i ett mejl till P4 Värmland:

– Då vi inte är tillräckligt säkra på hur detta har gått till kommer vi för närvarande inte göra någon polisanmälan.

Betyder det att du tar tillbaka ditt påstående om att detta var en brottslig handling?

– Det var en olycklig formulering. Det kan vara en brottslig handling, men då vi inte är tillräckligt säkra på hur det gått till kommer vi i nuläget inte göra några efterforskningar, svarar Peter Landmark i medlet.

Källa:sverigesradio.se

SENASTE NYTT

ANNONS: