Billigt pund gör London populärt

Tor 3 mar, 2016 - 7:03

Foto: www.fotoakuten.se

Foto: www.fotoakuten.se


Planerar du en resa till London i vår? Då är du inte ensam.

Den låga pundkursen gör återigen London till det hetaste weekendresmålet.
”I vår lockar till exempel den nya Rolling Stones-utställningen, den vegetariska restaurangen Tiny Leaf och de nya alkoholfria barerna”, säger Helena Hansson på Visit Britain.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Förra året tappade London i popularitet i takt med att pundet blev dyrare. Men när pundkursen återigen dalar återtar ”The big smoke” förstaplatsen som det hetaste weekendresmålet för svenskarna följt av förra årets etta New York och Barcelona, enligt resebyrån Ticket.

Totalt sett ökade turismen i London och Storbritannien med 4 procent i fjol men enligt Helena Hansson var turisterna inte lika köpglada jämfört med 2014.

”I år förväntar vi oss att spenderandet kommer att öka”, säger hon.

Enligt Forex banks semesterindex, som jämför genomsnittspriser för typiska turistkostnader som restaurangbesök och hotell mellan olika länder, har Storbritannien i nuläget ett index på 121 jämfört med 142 i höstas.

Visit Britain får många förfrågningar om mer udda resmål i Storbritannien och intresset för orter som Belfast på Nordirland och Cardiff i Wales har ökat. Bland svenska resenärer är den trenden stor.

”Turismen till andra delar av England växer i snabbare takt än turismen i London”, säger Helena Hansson.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report