Därför behöver vi mer fika

Fre 4 Mar, 2016 - 7:04

Foto:fotoakuten.se

Foto:fotoakuten.se


Skippa det trista mötet. Det är under fikarasten de mest innovativa idéerna kläcks.

Och även fredagsölen är viktig, visar en studie utförd av analysföretaget United Minds och karriärasajten Careereye.se.
Bara var tionde person svarade att arbetsrelaterade idéer uppkommer på möten. Det är istället under fikarasten kreativiteten flödar.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Men det är inte kaffet som lockar. Endast nio procent ansåg att arbetsplatsens utbud av varma drycker var viktigt. Majoriteten anser att det är i samtalen med kollegorna som flest idéer uppkommer. Skriver di.se.

Kontorslandskapens tidsepok kan snart vara förbi om de som deltagit i undersökningen får som de vill. På önskelistan står lokaler anpassade för nya sätt att jobba på.

En kreativ miljö är viktig för de flesta för att kunna nå sin fulla potential. Samtidigt uppger bara 27 procent att deras nuvarande arbetsmiljö är utformad för att stödja kommunikation och kreativa möten.

Allra helst vill de anställda i framtiden ha möjlighet att jobba när och varifrån de vill.

Respondenterna verkar vara överens om att för att få människor att fungera bra och trivas behöver arbetsgivarna skapa möjligheter att jobba på flexibla tider och från platser utanför kontoret.

Förutom att stressen slår till då och då är trivseln på de nordiska arbetsplatserna hyfsat hög och de flesta har till och med roligt på jobbet.

Undersökningen är gjord av United Minds och Careereye.se för byggbolaget NCC och inkluderar 4.044 personer i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report