Med anledning av attententaten i Bryssel ökar den svenska polisen närvaron på svenska flygplatser.

Men Brysseldåden ger ingen anledning att ändra terrhotnivån den igen, enligt Säpo.
”Med anledning av explosionerna i Bryssel förstärker polisen sin närvaro på svenska flygplatser och ökar de trygghets- och säkerhetsskapande åtgärderna där.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Polisen ökar även sin närvaro och de trygghetsskapande åtgärderna på andra platser i samhället”, säger Carolina Ekéus, pressekreterare på polismyndigheten.

Det är polismyndighetens Nationella operativa avdelning, Noa, som har beslutat om en särskild händelse för Noa.

”Noa har aktiverat polismyndighetens katastrofregistrering och höjt beredskapen hos polisens nationella resurser. Med anledning av det inträffade står Polisen i kontinuerlig kontakt med Säpo, UD, MSB, Transportstyrelsen och Swedavia”, säger Carolina Ekéus.

I november förra året höjde Säpo terrorhotnivån mot Sverige från tre till fyra på en femgradig skala. Orsaken var bland annat jakten på en misstänkt terrorist i Sverige och ett ökat hot efter terrordåden i Paris.

I början av mars sänktes den igen till en trea, också det en förhöjd hotnivå. Men dagens attack i centrala Bryssel påverkar inte Säpos bedömning, enligt presstjänsten.

”Det föranleder inga förändringar i terrorhotbedömningen. Det är en strategisk bedömning. Det är ingen operativ hotskala”, säger Fredrik Milder på Säpos pressavdelning.

”Vi följer noga händelseutvecklingen”, säger han vidare.

När det gäller omedelbara bedömningar av hotbilden mot strategiska platser i Sverige med anledning av terrordådet i Bryssel, står Polismyndigheten för dessa, enligt Fredrik Milder.

Säpo kommer inte att ta några intervjuer eller hålla presskonferens med anledning av händelsen.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report