Charterbolagen avvaktar UD-besked

Sön 17 jul, 2016 - 9:39

Händelserna i Turkiet fortsätter att påverka svenska resenärer. Resor med charterbolagen Ving, Fritidsresor och Apollo till är inställda under dagen.

Men SAS har börjat flyga till landet igen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det rör sig om en flight från Oslo och en från Köpenhamn som båda går till Gazipasa.

”Vi flyger som vanligt nu, lite baserat på hur situationen utvecklar sig. Vi har flugit ner med tomma plan och hämtat passagerare tidigare. Och de passagerare som önskar tar vi också med oss ned”, säger Karin Nyman på SAS, till TT.

Resenärer som bokat flyg men som inte vill åka har fri ombokning till den 23 juli.

Resor med Ving till Turkiet är inställda under söndagen. I nuläget har man inte tagit något beslut angående måndagens resor, utan inväntar besked från Utrikesdepartementet.

”Vi kommer att veta mer under dagen, efter att ha haft en dialog med UD”, säger Charlotte Hallenkreutz, presskommunikatör, till TT.

Ving erbjuder i nuläget fri om- eller avbokning för de resenärer med resor inbokade på måndag och tisdag.

Svenska utrikesdepartementet har gått ut med en rekommendation efter händelserna i Turkiet där man tills vidare avråder från alla icke nödvändiga resor till landet.

Mot bakgrund av det har charterbolagen Ving, Fritidsresor och Apollo ställt in helgens resor till Turkiet. Däremot påverkas inte hemresorna för resenärer som befinner sig i Turkiet, utan dessa flyg ska gå enligt plan.

På Fritidsresor kommer omkring 700 resenärer att flygas hem under helgen.

Efter att vi har genomfört söndagens flygningar kommer vi att ha ungefär 1.000 resenärer på plats i Turkiet, säger Mathias Bergendahl, presskommunikatör.

Många oroliga resenärer har hört av sig med frågor om sina resor. Bergendahl uppger att man tills vidare förhåller sig till UD:s rekommendation.

”I nuläget avvaktar vi. Samtidigt kommer vi att ta kontinuerliga beslut och så fort de besluten tas, och nå ut till våra kunder via sms”.

Även Apollo uppger att man inväntar nya besked från UD, innan bolaget beslutar om när man ska börja flyga till Turkiet igen.

Apollo har inga avgångar till Turkiet på måndag eller på tisdag. Fritidsresor flyger ner till Turkiet först på tisdag igen.

Källa:TT

SENASTE NYTT

ANNONS: