Staden med flest miljonärer

Ons 3 aug, 2016 - 9:18

foto:visitmonaco.com

foto:visitmonaco.com


Monaco är världens mest miljonärtäta stad.

Nästan en av tre medborgare är dollarmiljonär, skriver amerikanska CNN.
Knappt en tredjedel av Monacos befolkning är dollarmiljonärer. Staden står därmed för världens högsta andel miljonärer enligt en ny studie, skriver den amerikanska tv-kanalen CNN.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

I svenska kronor innebär det att var tredje invånare har en förmögenhet på minst 8,6 miljoner kronor. Då är inte ens deras huvudsakliga bostad inräknad.

På andra- respektive tredjeplats kommer de schweiziska städerna Zürich och Geneve, båda kända för sina banksektorer. Här är drygt 25 respektive 20 procent av befolkningen miljonärer.

Den amerikanska storstaden New York är den enda icke-europeiska staden som kvalar in i topp fem. Det är ett rejält kliv mellan tredje- och fjärdeplatsen. Knappt 5 procent av New Yorks befolkning har förmögenheter på minst 1 miljon dollar.

Även i topp tio dominerar de europeiska städerna. Förutom New York är det bara Hong Kong och Singapore som kvalar in på plats sju respektive nio. Även Norges huvudstad Oslo, tyska Frankfurt och nederländska Amsterdam finns med i topp tio.

Den irländska huvudstaden hamnar en bit längre ned i rankningen men bräckte ändå många europeiska huvudstäder. Det var en överraskning enligt Oliver Williams, chef för bolaget Spear’s som genomfört studien.

”De flesta har tjänat sina förmögenheter i Dublins spirande tekniksektor, som har lockat talanger från både Europa och USA”, säger han till CNN.

Källa:di.se

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report