Bombvåg skakar Thailand

Fre 12 Aug, 2016 - 7:01

Minst fyra personer har dödats i minst nio explosioner på olika platser i Thailand det senaste dygnet, uppger AFP.

Premiärminister Prayut Chan-O-Cha manar till lugn.
– Bomberna är ett försök att skapa kaos och förvirring, säger han till journalister i Bangkok, enligt AFP.

Två nya explosioner har hörts vid ett klocktorn i Hua Hin, där en person dödades och tre skadades, uppger distriktschefen vid polisen Sutthipong Klai-udom för AFP.
Det är bara timmar efter att två bomber detonerade i samma stad, då en thailändsk kvinna miste livet och bland annat utländska turister skadades, enligt myndigheterna.

Enligt Bangkok Post uppmanar polisen människor i Hua Hin att stanna hemma och varuhus har skickade hem sina kunder och stängde efter dåden.

En skadad i Phuket
Förutom explosionerna i Hua Hin rapporteras det om två i Phuket, två i Surat Thani och en i södra Trang, enligt AFP.
Enligt The Guardian ska en av bomberna på Phuket ha varit i anslutning till den populära stranden Patong. Enligt polisuppgift till Reuters ska en person ha skadats på Phuket.

Bangkok Post rapporterar att en person ska ha dödats i Surat Thani där bomberna ska ha exploderat utanför sjöpolisens kontor och en vid den vanliga polisens lokaler med en halvtimmes mellanrum.

I Trang ska bomben ha exploderat på en gatumarknad och dödat en person, enligt Bangkok Post. Tio timmar senare brann ett varuhus i samma stad ned. Polisen uppger för tidningen att man utreder ett eventuellt samband, men säger också att branden kan ha orsakats av ett elfel.

Exploderade bland turister
I de första två explosionerna i Hua Hin hade sprängladdningarna gömts i blomkrukor och de ska ha utlösts med hjälp av mobiltelefoner. En kvinna dödades och minst 19 personer, varav flera utländska turister, skadades. På bilder syns hur blodiga personer får hjälp bort från platsen.
– Bomberna var placerade på gatan där de flesta kunderna är från utlandet. Och de exploderade i samband med att utlänningarna började lämna barerna för att gå tillbaka till sina hotell, säger Samoer Yoosumran vid polisen till CNN.

Inga uppgifter om svenskar
Utrikesdepartementet har inga uppgifter om att några svenskar finns bland de drabbade.
– Ambassaden fortsätter att undersöka detta och står i kontakt med thailändska myndigheter, säger Henning Eklund på UD:s pressjour.
Svenskar på plats uppmanas av UD att höra av sig till anhöriga och följa lokala myndigheters råd och anvisningar.

Källa:TT

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report