Kraftig jordbävning i Italien

Ons 24 aug, 2016 - 6:59

En kraftig jordbävning har drabbat centrala Italien.

Minst fyra personer rapporteras ha omkommit, enligt mediebolaget RAI.
Staden Amatrice har drabbats hårt och människor sitter fast under bråte.
– Halva staden är borta, säger borgmästaren Sergio Pirozzi.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Det finns rapporter om skadade personer i de drabbade områdena, enligt räddningstjänstens talesperson Luca Cari, som inte ger några detaljer.

Panikslagna människor flydde ut på gatorna i flera städer. Värst drabbat tros Accumoli, Amatrice, Posta och Arquata del Tronto vara, säger Cari till Reuters. Helikoptrar har skickats upp för att kunna få en överblick.

De centrala delarna av staden Amatrice har drabbats hårt av skalvet, säger borgmästaren till RAI enligt Reuters. Människor sitter fast under bråte.
– Vägarna in och ut ur staden är avskurna. Halva staden är borta, säger Pirozzi till RAI enligt Reuters.
– Det är människor fast under bråten… Det har varit ett jordskred och en bro kan kollapsa.
Enligt myndigheterna finns rapporter om kollapsade byggnader i centrala Italien efter skalvet. På berget Gran Sasso uppges stora klippblock ha lossnat i skalvet.
Skalvet hade enligt den amerikanska geologiska myndigheten USGS en magnitud på 6,2, med epicentrum omkring 8 mil sydöst om Perugia. Det inträffade strax efter klockan halv fyra på morgonen, lokal tid, och kändes ända till Rom. Enligt USGS var det väldigt grunt, bara på omkring en mils djup.

Enligt europeiska sajten EMSC, som mäter jordskalv, var magnituden 6,1 med epicentrum nordöst om Rom, nära Rieti, på fyra kilometers djup.
– Det var så kraftigt. Det kändes som om sängen gick över rummet av sig själv med oss ovanpå, säger Lina Mercantini i staden Ceselli till Reuters.
Olga Urbani, i den närbelägna staden Scheggino, säger:
– Gode gud, det var hemskt. Väggarna knakade och böcker föll ur hyllorna.
Italienska regeringen är i kontakt med landets räddningsmyndighet, twittrar en talesperson för premiärminister Matteo Renzis.

Källa:TT-Reuters

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report