Vandrare hittad efter en månad

Tor 25 aug, 2016 - 7:01

En tjeckisk turist har hittats i en avlägsen stuga i Sydalperna i Nya Zeeland.

Hon väntade där i en månad på att räddas, sedan hennes vandringspartner fallit och avlidit, uppger polisen.

Fler artiklar om:

Tipsa oss om nyheter!

Räddningsarbetare hittades kvinnan sedan farhågor väckts om att hon och hennes partner inte hade setts till sedan de gett sig ut på en 32 kilometer lång vandring längs med leden Routeburn Track, i den sydvästra delen av landet.
– Polisen flög en helikopter längs vandringsleden och hittade kvinnan i en stuga tillhörande områdets skogsvaktare, säger Olaf Jensen vid polisen, och bekräftar att både kvinnan och mannen är turister från Tjeckien.

Kvinnan säger att de påbörjat vandringen den 24 juli och att hennes vandringspartner föll ner för en brant sluttning fyra dagar senare.

Hon uppger att hon lyckades nå honom strax innan han avled. Hon ska sedan i början av augusti ha sökt skydd i stugan.
– Detta är ett mycket ovanligt fall. Det är mycket ovanligt att någon försvinner i Nya Zeelands vildmark under så lång tid utan att det rapporteras, säger Jensen.
– Min uppfattning är att det finns ett antal obesvarade frågor, men tills dess att vi kan pussla ihop exakt vad som har hänt kan vi inte säga något ytterligare, säger han.

Kvinnan har förts till sjukhus för kontroll och polisen kommer att tala med henne så snart som möjligt och utreda ut vad som har hänt.
Routeburn Track är en världsberömd vandringsled som går genom Sydalperna i Nya Zeeland, och lockar tusentals turister varje år.

Källa:TT-AFP

SENASTE NYTT

SENASTE NUMRET

Annons

RESEREPORTAGE

Annons

KRÖNIKA

Annons


Jobbannonser

Ny på jobbet

Video

Facebook

Gå gärna in på Facebook och gilla Travel Report